Papanasi criminali


Cred ca unii dintre voi vor fi bulversati de poza atasata retetei si isi vor spune ce sunt chestiile alea, cu siguranta nu papanasi. Doar vedem la restaurant niste gogosi imense cu mot care sunt servite drept papanasi. Sincer nu stiu care e reteta acelor “papanasi” si nici nu ma intereseaza intrucat alea sunt un fel de gogosi in care s-a pus si un pic de branza. Papanasii traditionali sunt mult mai putin impresionanti ca aspect dar mult mai buni. Iar daca n-ati mancat niciodata eu zic sa faceti o incercare.

Ingrediente:

500 g branza de vaci grasa
3 oua
5 linguri de faina
unt sau ulei pentru prajit

Pentru servit
zahar pudra
dulceata
smantana

Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu galbenusurile, faina si la final albusurile batute spuma. Compozitia rezultata nu trebuie sa fie foarte tare deci atentie cu faina pentru ca veti fi tentate sa adaugati mai mult decat e cazul. Se ia cate o lingura din compozitie si se dau prin faina modeland papanasi potrivit de mari. “Tehnica de modelare” e exact la fel ca la chiftele.

Se prajesc in unt topit sau in ulei daca vreti sa aiba coaja mai crocanta. Se pudreaza cu zahar si se servesc cu smantana si dulceata. In mod clasic dulceata este de visine dar nu va opreste nimeni sa folositi ce dulceata vreti.

Simplu si bun!

Comments are closed.