PANNA COTTA CU SOMON FUMEE

Le-am “dat gata” pe verisoarele-victime si cu acest aperitiv aratos.
Pentru 16 portii:
600g smantana 20%, doua pachetele de gelatina pudra, zeama de la o lamaie, sare
Optional: 50 ml otet balsamic pentru reductie
Preparare:
Intro cescuta se amesteca 2 linguri de smantana cu gelatina-praf. Se incalzesc 30 secunde la cuptorul cu microunde.
Se incalzeste restul de smantana pana la 36 grade, adica temperatura mainii. Se pune zeama de lamaie si sarea si apoi gelatina. Se amesteca bine pentru omogenizare.
Se toarna compozitia in forme de silicon sau metal. Se dau la frigider cam 2 ore.
Se rastoarna pe o suprafata plata, se adauga somn afumat, taiat in fasiute. Se orneaza cu feliute de lamaie, ceapa verde sau marar si se transfera pe farfurie.
Pentru fitze se poate decora farfuria cu reductie de otet balsamic, cu care se deseneaza pe farfurie niste dungi dragute. Hi! Hi!
P.S. Reductie de otet balsamic: Se fierbe otetul pana devine un sirop maroniu cu care se poate picta farfuria.
PONT: Panna Cotta sarata sau dulce se poate pastra in pungi de plastic, scoasa din forme, la congelator si se poate folosi la orice eveniment „criminal” cu musafiri/victime.