PAHARUTE CU “OTRAVURI”


Tot pentru cele 40 de victime de la aniversarea de 80 de ani, am pregatit si aceste miniaturi. Toti participantii au fost intrigati de aspectul inedit si au “tabarat” pe ele chiar inainte de friptura. Ce pacat, nu s-au otravit …
Ingrediente, pentru 40 de paharele din plastic, de unica folosinta:
• 250 g mascarpone
• 200 g frisca batuta
• 50 g zahar pudra
• 2 pachetele de gelatina granule
• 200 g amareti sau pricomigdale cu nuci (pont: eu am folosit marginile rezultate de la blatul de tort Sacher)
• 100 g nuci tocate
• 100 g afine congelate
• 50 g afine din afinata
• 100 g mure congelate
• 50 g zmeura congelata
• 10 caise deshidratate
• 100 g visinata

Am facut o crema din: piureul rezultat din afinele decongelate si trecute prin sita si zahar pudra. Am incalzit-o putin la microunde si am adaugat gelatina topita si incalzita. Dupa ce
s-au racit am adaugat mascarpone si frisca batuta.
Pe fundul paharelelor am asezat cate o lingurita de blat sfaramat, cateva bucatele de nuca si cate o afina alcoolizata.
Am turnat apoi, cu cornetul, cam cate doua lingurile din crema de afine.
Am ornat paharutele cu mure, zmeura si caise taiate fasiute.
Am turnat peste fiecare paharel cate 2 lingurite de visinata.
Efect mortal!