Paella fusion cu creveti


Daca va intrebati de unde si pana unde fusion raspunsul e simplu e o combinatie intre paella si risotto. Ingredientele cu exceptia tipului de orez sunt de la paella iar modul de preparare e cel de la risotto. In concluzie e bun.

Ingrediente
2 plicuri sofran
1 l supa pui sau legume
100 g carnati chorizo (o anumita doamna super bucatareasa a fost pe alta lume si a luat salam in loc de carnati, mai mult s-a incapatanat sa-l si prajeasta iar rezultatul e clar in poza)
ulei de masline
1 ceapa mare sau 2 legaturi de ceapa verde
250 g orez pentru risotto
1 lingurita boia dulce
2 catei de usturoi
1 pahar de vin alb sec (150 ml)
1 ardei gras rosu
100 g fasole verde
12-16 creveti
1 legatura patrunjel
1 lamaie

Se prepara supa si se amesteca sofranul cat timp e calda. Se taie felii carnatul de chorizo si se prajeste in ulei de masline pana cand devine crocant apoi se scoate cu o spumiera. Se caleste ceapa taiata marunt si mai apoi orezul, boiaua si usturoiul zdrobit. Se amesteca repede pe foc si se stinge cu vin. Se da in fiert si abia mai apoi se adauga supa.

Se lasa sa fiarba cam 10-15 minute amestecand din cand in cand. Se adauga ardeiul taiat felii si pastaile de fasole verde si se mai lasa in jur de 10 minute. Se adauga amestecand crevetii si chorizo si se tine pe foc pana cand crevetii devin roz.

Se presara cu patrunjel si se serveste cu felii de lamaie.

Yam yam!

Comments are closed.