Este oare alt desert care sa ne aminteasca mai mult de copilarie decat orezul cu lapte? Si cum 1 iunie a coincis cu 2 litri de lapte adevarat in exces, am trecut la fapte. La multi ani tuturor copiilor mari si mici!
Ingrediente pentru 6 portii:
1l lapte
100g orez
coaja de la o lamaie sau de la o portocala
3 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
daca faceti cu lapte din comert si nu urati colesterolul puteti adauga si 50g unt
Curatati si fierbeti orezul in 200ml apa pana ce apa se evapora si boabele de orez se umfla. Orezul fierbe greu in lapte din cauza lactozei, de aceea el se fierbe intai in apa si abia apoi se adauga laptele.
Adaugati laptele si fierbeti pana ce orezul se inmoaie. O data ce orezul e facut, adaugati zaharul si coaja de citrice si mai dati in cateva clocote. Lasati sa stea un pic si turnati fierbinte in cupe sau castronele. Mancati simplu, cu scortisoara, cu dulceata, cum va place mai mult.
La multi ani!