Orange Pork
Dupa “puiul bordo” urmeaza “porcul portocaliu”. ORANGE PORK, sau, mai banal: porc cu ghimbir, s-a dovedit a fi bunut si colorat. La fel ca in China? Trebuie sa merg acolo sa-i verific pe chinezi daca si ei gatesc la fel de „criminal” precum noi.
Ingrediente:
Ingrediente pentru pregatirea carnii:
2 lg ulei
300 g carne porc taiata fasii foarte subtiri
3 catei usturoi pisati
1 cutie bere
1 lingura sos soia
Ingrediene prentru pregatirea legumelor:
1 lingura ulei
2 morcovi
2 ardei portocalii
1 ceapa mare
2 cm ghimbir ras
1 lingura sos soia
Preparare:
Carnea de porc se taie felii foarte subtiri, se prajeste putin in ulei, se adauga usturoiul si bere din cand in cand, cat sa fiarba inabusit timp de 25-30 minute.La sfarsit se adauga 1 lingura de sos de soia. Se cauta sa se prepare astfel incat sa ramana putin sos la sfarsit. Daca este nevoie mai completam cu bere sau cu apa.
Legumele se taie felii subtiri, se calesc in ulei amestecand mereu la foc rapid timp de 5 minute (aceasta metoda este cunoscuta sub numele de stir fry). Ghimbirul dat prin razatoarea mica se pune spre sfarsit, astfel incat sa mai fiarba impreuna 2-3 minute.
Cand carnea este gata, se pun impreuna la cuptor intr-un vas incins in prealabil (de preferat este un vas metalic gros, sa sfaraie cand se adauga sosul) in ordinea: carne, legume, sos, timp de 5 minute.
Alaturi eu am pus un banal piure de cartofi. Nu ma simt destul de orientala. Voi mai incerca.