Negresa cu nuci

Trebuie sa recunosc ca n-am incercat inca reteta asta dar o sa adaugam poze luni cand o sa mancam creatia lui Costi. Alexandra va fi si ea fericita pentru ca e o reteta de negresa cu nuci.

Ingrediente:
140 g faina
jumatate de lingurita praf de copt
150 g ciocolata amaruie
130 g unt
175 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 oua
150 g nuci tocate

Se toaca ciocolata si se topeste impreuna cu untul fie la microunde fie in bain marie. Daca operatia se face la microunde se lasa cate 30 de secunde la o putere medie (500W) se amesteca si se repeta pana cand tot amestecul e topit.

In compozitia de ciocolata se inglobeaza zaharul tos, zaharul vanilat, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca atent pana cand se omogenizeaza. Se toaca nucile si se inglobeaza.

Se tapeteaza cu unt si cu faina o forma dreptunghiulara (20x30cm). Se aseaza aluatul in forma se niveleaza si se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (foc mediu). Se coace circa 25 de minute, se incearca cu scobitoarea ca sa va dati seama cand e gata. Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca si se taie bucati rectangulare.

Succes Costi!

2 Comments


  1. o reteta teoretica? hmmmmmmmmmmm
    asteptam poza si proba crimialistica


  2. Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.