Mousse de capsuni
Cine nu iubeste capsunile? Am pregatit tortulete „de doi”. Se servesc unei perechi, pe o farfurie si cu doua lingurite.
Ingrediente:
• 500 g capsune
• 4 linguri de zahar pudra
• 300 ml frisca lichida
• 8 g gelatina
• 1 blat de pandispan facut din 2 oua, 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina.
• 4 linguri sirop de capsuni
• 8 capsuni proaspete, cu coditele verzi
• 12 capsuni mari taiate in felii longitudinale
Din 300g de capsuni si 4 linguri de zahar pudra facem, cu ajutorul blenderului, un piure iar restul de 200g le taiem in bucatele.
Piureul obtinut il amestecam cu frisca batuta si gelatina hidratata inainte in apa rece 10 minute,apoi topita la microunde sau la bain-marie(fara sa fiarba).
Amestecam bine pentru omogenizarea compozitiei lasam 10 minute la frigider.
Din blatul de pandispan taiem, cu un inel de inox, 8 cercuri.
Peste 4 cercuri asezam cate un inel din inox. Turnam mouse-ul in cele 4 forme si acoperim cu celelalte 4 discuri de pandispan. Lasam totul la frigider, cel putin 2 ore. Se pot pastra si la congelator.
Scoatem fiecare tortulet pe cate o farfurie. Ornam de jur-imprejur cu feliute de capsuni. Turnam deasupra fiecarul turnulet cate o linguita de sirop si ornam farfuria cu capsuni proaspete si sirop.
Nu uitam cele doua lingutite!