Mini-briose “pe bat”
Briosa rezolva tot! E ziua unei nepotele? Facem repede niste briose. Le coloram si le ornam cu ciocolata si cu figurine din fondant. Apoi le infigem in varf de frigaruie si asteptam ca toti copiii sa se bucure de ele.
Pentru 30 mini-briose:
* 200g faina
* 150g zahar pudra
* 3 oua
* sucul si coaja rasa de la 2 limete
* 100g agrise confiate
* ½ lingurita praf de copt
* 150g unt moale
* Colorant alimentar, verde
* un praf de sare
* 50g ciocolata amaruie
* 200g fondant
Se bate spuma untul cu zahararul pudra. Ouale se bat bine cu coaja si sucul de limeta.
Se incorporeaza in faina: untul spumos, ouale cu limeta, agrisele si praful de copt.
Se aseaza compozitia in formele de bomboane cu suporturi speciale de hartie.
Se coc 25 minute la 180 grade. Dupa ce se racesc se pun in capatul neascutit al unor frigarui din lemn. Frigaruile se infig in mere sau portocale si astfel pe aseaza pe masa copiilor.
Deasupra fiecarei briose se pune putina ciocolata topita si se orneaza cu figurine din fondant colorat. Alaturi se pot pune acadele din zahar ars sau bucatele de fructe inmuiate in ciocolata, toate infipte in frigarui.
Atentie! Inteapa!