GUSTARICA „ROZ-VERZUI”


In mecanismul meselor de familie, in care sunt implicate victimele torturate cu incercarile mele culinare apare ceva nou: Gustarica !!!!
Adica, nu ne mai complicam cu aperitivul, care, de obicei ne satura prematur si ne impiedica sa apreciem preparatulprincipal sau desertul.
Si mai ales pentru ca am niste mici recipiente dragute…………

Pentru 6 victime flamande:
• 1 avocado; 2 rosii; 1 ceapa rosie; 2 fileuri de peste afumat; cateva fisiii de dovlecel; 2 lingurite de otet de zmeura (sau otet de mere); 1 lingura de migdale tocate; 1 lingura de ulei de masline; sare de mare
• 1 iaurt de 100g; cateva feliute fine de sfecla; un praf de sare
Se toaca foarte marunt o ceapa rosie. Se curata si apoi se taie bucatele un avocado. Rosiile se taie in doua, se scoate partea cu samburi si apoi se taie in bucatele. Fileurile de peste afumat se curata de piele si de osisoarele care se vad, apoi se taie bucatele. Dintrun dovlecel se taie cateva fasiute foarte subtiri. Se toaca migdalele. Se pun toate intrun castron. Se toarna deasupra otet, ulei si sare. Se amesteca si se lasa la frigider cam 30 minute. Avocado si dovlecelul se vor macera si vor forma un sos-crema.
Intrun alt castronas se amesteca iaurtul cu un praf de sare si cu cateva feliute subtiri de sfecla. Imediat se va obtine un roz minunat.
Se seveste gustarica „verzui” cu decorul „roz” in cupe transparente. mici, individuale.
S-ar putea sa mai cereti supliment. Dar: NU. De asta se numeste „Gustarica”.