Falafel cu sos de rosii si caise
Trebuie sa recunosc ca atunci cand am citit aceasta reteta am fost destul de neincrezatoare dar rezultatul a fost uluitor, o combinatie de gusturi nemaintalnita pana atunci, care mi-a placut la nebunie. In plus luasem deja un plic de ingrediente pentru falafel acum cateva saptamani de la Carrefour, raionul de produse din alte tari si n-aveam nici o idee cu ce sa le servesc. Asa ca am gasit raspunsul la aceasta intrebare atunci cand am gasit reteta pe care o voi prezenta in continuare. In plus e reteta totalmente facuta cu produse vegetale deci pica la fix pentru acei dintre voi care tin post.
Ingrediente:
100 g caise deshidradate
400 g rosii decojite din conserva
boia iute (dupa gust)
ingrediente pentru Falafel (de la magazine orientale sau in cazul meu dupa cum v-am spus deja de la Carrefour)
jumatate de legatura de coriandru (daca nu gasiti folositi patrunjel)
1 legatura de ceapa verde
jumatate lingurita scortisoara
25 g fulgi de migdale
Se toaca coriandrul iar fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de grasime.
Se toaca ceapa rondele. Se taie jumatati caisele deshidradate. Se incinge uleiul si se caleste ceapa, dupa care se adauga caisele, scortisoara si rosiile. Se presara putina boia iute si se adauga 100 ml apa. Se da in clocot si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se formeaza chiftelutele Falafel (urmand instructiunile de pe pachet, in cazul meu am adaugat niste apa, am lasat sa se imbibe ingredientele si atat) si se prajesc in ulei (trebuie pus ulei cam 2 cm in tigaie daca nu vreti sa faceti niste chiftelute aplatizate).
In sos se adauga chiftelutele si se preseara pe deasupra migdale si coriandru.
Pofta buna