Cupcakes betive cu portocale


O pastisa a brioselor cu lamaie, foarte reusita si destul de diferita ca gust. De fapt pot spune ca e inventia mea :-). Ultimele 3 we-uri am tot facut briose folosind aceasta reteta si multa butaforie din fondant. Este intradevar o reteta foarte simpla si de foarte mare efect pe care va invit sa o incercati.

Ingrediente pentru 12 briose mari sau 14 mici
200g faina
150g zahar
4 oua
sucul si coaja rasa de la o portocala
1 lingurita praf de copt
150g unt moale
100g martipan tocat
50ml lapte

Crema:
250g mascarpone
50g zahar pudra
100g smantana pentru frisca, batuta tare
2 linguri Grand Marnier sau lichior de portocale (optional)

Grand Marnier pentru insiropat (optional)

Bateti untul cu zahar pana se dizolva. Bateti ouale spuma si inglobati-le in crema de unt impreuna cu coaja si zeama de la portocala. Amestecati in compozitie martipanul tocat, laptele si faina amestecata cu praf de copt. Tapetati cu hartie speciala o forma de briose si turnati compozitia in forme.

Coaceti 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade/mediu. O data ce sunt coapte, faceti proba cu scobitoarea, le scoateti si le lasati la racit pe un gratar.

Pentru crema bateti frisca, daca e nevoie adaugati intaritor de frisca. Amestecati mascarpone cu frisca, lichior si zahar. Daca ati ales varianta betiva, intepati briosele cu o scobitoare si insiropati-le cu lichior.

Spritati crema de mascarpone peste briose, decorati dupa imaginatie si serviti-le la o cafea, ca desert, la micul dejun sau in orice imprejurare. Sunt o incantare 🙂