Cotlete de miel in crusta de ierburi cu piure de fasole boabe


Cu oarecare intarziere, iata reteta pe care am preparat-o din mielul de paste. Intrucat la mine au ajuns doar niste coaste, n-am avut prea mult de ales. Cotletele au fost delicioase pacat ca au fost cam anemice. Nu e o reteta foarte complicata dar este destul de laborioasa. Din cauza ca sunt facute in crusta de ierburi aromatice se pierde orice urma de miros de miel care ar putea deranja pe cei mai sensibili dintre noi.

Ingrediente pentru cotlete:
2 bucati x 8 cotlete de miel, bine curatate de grasime
50g pesmet
2 linguri patrunjel tocat
2 linguri frunze de cimbru tocate
2 linguri frunze de rozmarin tocate
coaja rasa de la o lamaie
25g parmezan ras
2 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns
2 linguri mustar de Dijon

Ingrediente pentru piureul de fasole
400g fasole boabe din conserva
2 catei de usturoi, zdrobiti
8 fileuri de anchois
1 lingura frunze de rozmarin tocate
zeama de la o lamaie
8 linguri ulei de masline

Incingeti cuptorul la 200 grade – taricel. Amestecati toate ierburile, pesmetul, parmezanul, coaja rasa de lamaie impreuna cu o lingura de ulei si tocati in robotul de bucatarie.

Incingeti ulei de masline intr-o tigaie si prajiti un pic pe toate partile cotletele sarate si piperate dupa care, le scoateti si le ungeti abundent cu mustar de Dijon. Presarati amestecul de ierburi pe cotlete in asa fel incat sa rezulte o crusta si bagati-le la cuptor pentru 25 de minute pana crusta devine aurie. Carnea trebuie sa ramana roz la interior. Daca doriti sa le faceti mai in sange lasati 20 de minute, iar daca vreti sa se faca mai bine le lasati 30 de minute.

Pentru prepararea piureului de fasole, pasati boabele de fasole cu fileurile de anchois, usturoiul, rozmarinul, zeama de lamaie si uleiul de masline. Daca mai e nevoie, mai adaugati ulei de masline astfel incat piureul sa fie cremos.

Optional puteti servi alaturi de frunze de spanac oparite si sotate un pic sau de ce nu o salata de baby spinach.

O nebunie inspirata de Good Food!