Costite de miel cu vinete si salsa rosii


Sau un alt fel de a face gratar, mai complicat dar cu siguranta criminal. M-am gandit ca e sezon de gratare de unde si acest post. Apoi am profitat pentru a face o vizita la un macelar turc, au intotdeauna carne foarte buna si au si tot felul de alte bunatati.

Ingrediente
2-3 vinete (aproximativ un kilogram)
1 kg rosii
1 ceapa de preferinta rosie
o legatura busuioc
o legatura menta
coaja rasa de la o lamaie
otet de vin rosu
ulei de masline
4 catei de usturoi
jumatate de legatura de patrunjel
zeama de la o lamaie
8 cotlete de miel
100 g masline

Pentru a da carnii un gust cat mai bun si a o fragezi este bine sa o macerati. Victima vivieneasca s-a ocupat de aceasta operatie si a folosit ulei de masline, menta tocata, sare si piper. E bine sa lasati macar o ora carnea la macerat.

Se incinge cuptorul la 250 de grade. Se spala vinetele si se sterg. Se inteapa in mai multe locuri cu furculita si se aseaza pe o tava. Se coc la cuptor cam o ora. Evident ca puteti folosi orice alta metoda de coacere, asa e una din metodele cele mai simple si mai putin invazive pentru bucatarie.

Se curata rosiile de cotoare si de seminte si se taie pulpa cuburi. Se curata si se toaca ceapa, menta si busuiocul. Se amesteca impreuna cu coaja de lamaie, sare, piper, 2 linguri de otet si 3 linguri de ulei de masline.

Se scot vinetele din cuptor, se lasa sa se racoreasca un pic si se taie jumatati. Se desprinde pulpa de pe coaja, se indeparteaza semintele daca sunt prea “batrane” si se toaca grosier. Se paseaza cu mixerul impreuna cu patrunjel tocat, cateii de usturoi si suc de lamaie. Se inglobeaza 4 linguri de ulei de masline. Se condimenteaza picant cu sare si boia.

Cotletele se frig pe gratarul incins, pe ambele fete. Se servesc acompaniate cu salsa de rosii ornate cu masline si felii de lamaie. Salata de vinete o puteti servi separat, eu am pus totul pe aceiasi farfurie.

O nebunie!

Comments are closed.