Pentru acest desert „rontzaibilo-delicios si mai ales ciocalicios” se folosesc portocalele cu coaja cat mai groasa si ciocolata cat mai amara.
Ingrediente:
- Coaja a 3 portocale
- 400g zahar
- 400g apa
- 200g ciocolata amaruia
Preparare:
Se decojesc portocalele taind coaja in felii cat mai inguste (cam 5 mm).
Se fierbe un sirop din zahar si apa timp de 8 minute. Se adauga apoi cojile de portocala si se continua fierberea inca 45 de minute.
Se scot fasiile confiate cu un clestisor sau o furculita pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Secret: nu aruncati siropul ramas. Se poate folosi la insiroparea prajiturilor, la indulcit ceaiul, etc.
Intre timp se topeste ciocolata, fie la bain-marie, fie la microunde.
De preferat, este sa urmati urmatoarea procedura.
TEMPERAREA CIOCOLATEI
Se taie marunt ciocolata.
2/3 din ciocolata se pun la topit intr-o cratita pusa peste alta in care fierbe apa.
Se topeste ciocolata pana ajunge la 48grade. Se adauga restul de ciocolata. Se raceste pana la 29 grade.
Se pune din nou pe aburi pana ajunge la 32 grade.
Se inmoaie cojile confiate in ciocolata topita si se pun pe o hartie de copt pentru a se raci si pentru a se intari ciocolata.
Cine poate, le poate pastra fara probleme cateva zile. Cine nu…nu.
Previous Post: Bomboane cioco-porto
Next Post: Briose dietetice cu morcovi si ananas