Choux a la creme cu mac si capsuni


Iata si prima prajitura pe ale carei surate puteti sa le luati si de la cofetarie. Satisfactia este mult mai mare insa atunci cand faceti aluatul oparit voi insiva. Poate ca vi se va parea complicat de facut o astfel de prajitura dar credeti-ma: E joaca de copii!

Ingrediente:
Choux:
100 g unt
2 plicuri zahar vanilat
180 g faina
4 oua mici sau 3 mari

Crema:
1 plic praf crema de vanilie
500 ml lapte
5 linguri zahar
50 g mac macinat
200 g frisca
capsuni pentru ornat
zahar pudra pentru ornat

Pentru aluat se da in fiert 250 ml apa impreuna cu untul si zaharul vanilat. Se ia de pe foc si se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului. Se lasa un pic sa se racoreasca dupa care se adauga ouale amestecand dupa fiecare. Numarul de oua e variabil pentru ca de el depinde consistenta aluatului, deci dupa ce ati adaugat 3 oua va ganditi bine daca il mai puneti si pe al patrulea.

Se incinge cuptorul la 210 grade. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza choux-urile (in mod normal va ies cam 16). Se coc cam 25 de minute, in primele 15 nici sa nu va ganditi sa deschideti usa cuptorului pentru ca choux-urile se vor desumfla. Ele sunt gata cand sunt rumenite si pe capac.

Se scot choux-urile din cuptor, se taie in doua cu un cutit sau o foarfeca si se lasa sa se raceasca.

Crema se prepara clasic. Se dizolva praful de budinca intr-o cana de lapte, restul de lapte punandu-se la fiert cu zahar si mac. Cand fierbe se adauga praful de budinca dizolvat si se amesteca pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca si se inglobeaza in crema de mac. Choux-urile se umplu cu crema de mac si cu capsuni. Se pudreaza cu zahar si se servesc.

Bon apetit!