Chili con carne


Cred ca acest fel de mancare e de origine sud americana. Ce e cert e ca e foarte bun, victima Vivi il adora, chiar a preferat acest fel iahniei de fasole. Desi poate vi se va parea greu digerabil, ideea e ca avand multe legume nu e chiar asa de greu. De bun e sigur bun.

Ingrediente:
1 ceapa sau o legatura de ceapa verde
2 catei de usturoi
3 ardei grasi
500 g carne de vita tocata
800 g fasole boabe de la conserva (si alba si rosie)
400 g rosii in suc propriu de la conserva
500 ml supa de carne
1 lingura boia dulce
1 lingura chimen
praf de chili dupa gust (eu am pus jumatate de lingurita si gustul a fost doar putin iute)
smantana/iaurt pentru servit (optional)

Se spala si se curata ardeii, se taie cubulete.

Se caleste in ulei ceapa si usturoiul tocate dupa care se adauga carnea tocata care se prajeste amestecand cam 10 minute. Trebuie amestecat tot timpul astfel incat carnea tocata sa se faramiteze. Se adauga apoi ardeii, rosiile, fasolea si supa. Se amesteca boiaua dulce, praful de chili, chimenul, sare si piper dupa gust.

Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc moale cam jumatate de ora.

Puteti servi cu iaurt sau smantana. Pofta buna!

Comments are closed.