Cheesecake cu zmeura si ciocolata


Am suferit tare mult cand mi-a disparut cartea cu retete de cheese cakes de la Delia. Am cautat-o si iar am cautat-o nimic. Am banuit-o chiar si pe criminala sefa de furt. Pana la urma s-a dovedit ca victima inocenta Vivi imprumutase cartea la servici. Asa ca am sarbatorit regasirea cu zmeura si cioco.

Blat:
2 linguri de zahar brun
100g unt
250g biscuiti cu ciocolata

Crema:
400g branza de vaci
3oua
100g zahar pudra
miezul de la un baton de vanilie
200ml frisca
15g gelatina

Sosul de zmeura:
250g zmeura proaspata sau congelata
50g zahar pudra

Sosul de ciocolata:
100g ciocolata neagra
100ml frisca

Topiti untul si amestecati-l cu zahar pana cand acesta se dizolva. Sfaramati biscuitii si amestecati-i cu unt. Tapetati fundul unei tavi de tort cu amestecul rezultat. Apasati compozitia astfel incat sa devina compacta.

Pentru crema bateti branza de vaci astfel incat sa devina mai aerata. Incorporati galbenusurile, 50g zahar, miezul batonului de vanilie si frisca. Inmuiati gelatina in apa si topiti-o la microunde sau la bain marie. Bateti albusurile spuma si continuati sa bateti dupa ce ati adaugat 50g de zahar pudra.

Pentru sosul de zmeura incalziti intr-o craticioara mica zmeura si zaharul pana acesta se dizolva. Fierbeti un minut si lasati sa se raceasca.

Pentru sosul de ciocolata topiti ciocolata la microunde sau la bain marie si inglobati frisca.

Incorporati gelatina in crema de branza si mai apoi bezeaua. Puneti jumatate din compozitia de branza in tava de tort si apoi turnati sosul de zmeura urmat de cel de ciocolata. Acoperiti cu restul de crema de branza. Bagati cheesecake-ul la frigider si lasati sa se intareasca cel putin 2 ore.

Puteti decora prajitura cu cacao.

Yam yam!

Comments are closed.