CHEC CU CIOCOLATA

Prea multe briose au fost pregatite in bucataria „criminala”. Sa incercam daca victimele rezista si la un chec „otravitor de ciocolatiu”! Tot briosa, pana la urma…

Pentru doua forme mici de chec sau 14 briose:
• 300g faina
• 100g zahar
• 3 linguri cacao pudra
• 2 lingurite praf de copt
• 150 g unt
• 3 oua
• 250ml lapte
• Coaja rasa de la o portocala
• 1 plic zahar vanilat
• 1 lingurita zeama de lamaie
• 200g ciocolata amaruie (70% cacao)
La fel ca la briose se pregatesc doua castroane.
Intr-unul se pune compozitia uscata: zaharul, zaharul vanilat si faina, cacao si praful de copt cernute.
In celalalt castron se face compozitia umeda: ouale, untul topit si racit, laptele, coaja de portocala si sucul de lamaie. Se amesteca toate cu mixerul la viteza medie ai apoi se adauga, treptat compozitia uscata.
La sfarsit se pune ciocolata taiata in bucatele mici.
In forma de silicon se toarna aluatul si se coace la 180 grade 20-30 de minute.

Eu am ornat cu zahar pudra si/sau cu ganache cu bombonele de decor din ciocolata.
Azi este vineri, am voie sa le atac abia duminica. Asta este regimul meu. Vai, vai!