Chec cu ciocolata alba si fructe de padure

E un chec deosebit pentru ca are fructe, asadar are gust mai mult de prajitura decat de chec. Poate ca din cauza ca sunt folosite ingrediente multe vi se va parea complicat dar va asigur ca nu este. Gustul e o nebunie.

Ingrediente:
200 g fructe de padure (cel mai simplu e sa folositi un amestec de fructe de padure de la produse congelate)
2 linguri zahar pudra
100 g ciocolata alba
200 g unt
150 g zahar
5 oua
250 g faina
1 plic praf de copt
100 g migdale macinate
zeama de la o lamaie

Preparare

Se incinge cuptorul la 175 de grade. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de chec.

Daca se folosesc fructe congelate se dezgheata, daca se folosesc fructe proaspete se curata si se spala.

Jumatate din cantitatea de fructe se paseaza impreuna cu zaharul pudra. Se rade ciocolata alba pe razatoarea mare sau se toaca folosind un cutit.

Se bate untul cu zahar, se inglobeaza unul cate unul ouale, apoi faina, praful de copt stins cu jumatate din zeama de lamaie si migdalele.

Se imparte aluatul in doua. Intr-o jumatate se inglobeaza fructele pasate, fructele intregi si restul de zeama de lamaie. Se aseaza in forma de chec. In cea de-a doua jumatate de aluat se inglobeaza ciocolata alba rasa si se aseaza in forma peste aluatul cu fructe. Se trec dintii unei furculite printre cele doua straturi, pentru a obtine un efect marmorat.

Checul se coace circa 60 de minute. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna apoi din forma si se aseaza pe platoul de servire.

Bon apetit!

Comments are closed.