CARTOFI LA CUPTOR
Nu-i asa ca nu-ti plac cartofii prajiti? Raspunde cineva: nu? Totusi, sa zicem ca incerci sa mananci „sanatos”. Te dai de trei ori peste cap si pui cartofii la cuptor. Bun, bun, dar parca nu se compara….
Pentru 4 portii:
– 4 cartofi mari, 4 catei de usturoi pisati, o feliuta de sunca taiata marunt, o lingura de ulei, o rosie taiata felii, o cescuta de apa, sare, piper, cimbru
Prima miscare? Desigur, se incinge cuptorul!
Intr-un castron se amesteca cartofii taiati bastonase, uleiul, apa, sunca, usturoiul, sarea, piperul si cimbrul maruntit.
Se pun toate intr-o forma de teflon sau de ceramica. Se aseaza deasupra feliile de rosie. Se acopera cu folie de aluminiu.
La cuptor, la 180 grade, coacerea dureaza 30-40 minute. Cand cartofii sunt inmuiati, se scoate folia si se continua coacerea inca 10-15 minute pana se rumeneste totul pe deasupra. Se poate presara cascaval sau parmezan, cat inca sunt carofii fierbinti.