Briose dietetice cu morcovi si ananas
Cred ca vi se pare greu de crezut ca nu am ornat aceste briose, dar am zis ca daca tot sunt dietetice, macar sa fie pana la capat. Chiar daca ingredietele sunt neobisnuite, va asigur ca gustul e foarte bun. Sunt usor de facut si numai bune la micul dejun sau la o cafea.
Ingrediente:
140g de faina alba
1 lingurita de praf de copt
85g faina de secara
2 linguri rase de scortisoara
150ml ulei de floarea soarelui
100g zahar brun
200g piure de morcovi fierti, eu am folosit 3 morcovi potriviti
4 felii de ananas, taiate cuburi
2 linguri sirop de ananas
1 ou
1 lingura extract de vanilie
50g nuci, macinate
Incingeti cuptorul la 200 grade – taricel.
Intr-un bol amestecati faina de ambele feluri, praful de copt si scortisoara. Bateti in alt vas 150ml ulei de floarea-soarelui si zaharul. Adaugati piureul de morcovi, cubuletele si sucul de ananas, oul si esenta de vanilie. Amestecati mai apoi in melanj nucile tocate dupa care incorporati si amestecul de faina.
Puneti hartia de briose in formele speciale. Turnati amestecul in forme cu o lingura avand grija sa nu umpleti formele mai mult de trei sferturi. Puneti la copt si lasati 30-35 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in briosa iese curata.
Rontz rontz!