Briose cu stafide si lamaie

Foarte bune la micul dejun alaturi de o cafea. Mie mi-au iesit atat de bine ca n-am apucat sa le fac poza inainte sa se termine. Cu siguranta o sa mai fac si atunci o sa le si pozez.

Ingrediente pentru 12 briose:
100 g unt
80 g zahar
2 oua
200 g faina
1 lingurita praf de copt
100 ml lapte
100 g stafide
50 g coaja de lamaie glasata
coaja si zeama de la o lamaie
optional zahar pudra pentru decorat

Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu. Se tapeteaza cu hartie speciala forma de briose. Se rade coaja lamaii si se stoarce zeama.

Se bate untul moale cu zaharul pana se dizolva. Se inglobeaza ouale pe rand dupa care se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, alternand cu laptele. La final se inglobeaza stafidele, coaja de lamaie rasa si cea glasata.

Cu o lingura se pune compozitia in forme avand grija sa le umpleti cam trei sferturi pentru ca briosele cresc destul de mult. Se dau la cumptor 30-40 de minute, se incearca cu scobitoarea ca sa vedeti daca sunt gata. Se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca un pic in forma. Se scot din forma si daca vreti la puteti pudra cu zahar.

Yam yam!

Comments are closed.