Briose cu morcovi
Atelierul iepurasului s-a deschis si a inceput pregatirile cu o bunatate de briose cu … morcovi. Iepurasul de Bragadiru fiind mai excentric a ales culoarea mov pentru decor. Din motive de nebunie temporara a iepurasului mov aceasta prajitura nu are zahar rafinat si nici faina alba. Are insa miere si … morcovi.
Ingrediente:
500g morcovi rasi
5 linguri cu varf de miere
3 oua
100 ml ulei de nuci, daca nu gasiti puteti folosi foarte bine de floarea soarelui
250g faina integrala
250g nuci macinate
50g stafide
1 lingurita scortisoara
coaja rasa de la o portocala
1 plic praf de copt
zeama de la o lamaie
Se tapeteaza cu hartie speciala formele de briose. Se incinge cuptorul la 180 grade-mediu.
Victima Vivi a fost foarte cooperanta si a curatat si a ras morcovii pe razatoarea mica. Asta e etapa cea mai grea in prepararea brioselor cu morcovi.
Se bat ouale cu mierea pana se obtine un amestec onctuos. Se adauga faina si nucile, se amesteca si se inglobeaza uleiul turnandu-l in fir subtire. Se adauga coaja de portocala si scortisoara. Se dizolva praful de copt in zeama de lamaie si se inglobeaza in compozitie.
Morcovii rasi se storc de zeama si impreuna cu stafidele se adauga la aluatul de briose. Se amesteca bine si se pune compozitia in forme. Formele trebuie implute pe trei sferturi pentru ca briosele vor creste la copt. Se coc 30-35 de minute. Mie mi-au iesit 16 bucati dar numarul depinde de marimea formelor folosite.
Decorurile senzationale pe care le vedeti in poza le-am facut din martipan.
Rontz rontz!