Briose cu menta si ganache de ciocolata
O bunatate de briose, fanii ciocolatei after eight vor fi din nou cuceriti. Briosele au aroma de menta, in timp ce glazura este de ciocolata. Eu am facut un ganache, dar daca nu vreti sa va complicati, puteti pur si simplu sa turnati ciocolata topita peste briose. O reteta simpla si de foarte mare efect, care poate fi preparata si ca chec dar si ca prajitura in tava.
Ingrediente pentru 12-16 briose
300 g faina
3 oua
180g iaurt natural
250g zahar
130ml sirop de menta
60g fulgi de cocos
80g unt topit
1 plic zahar vanilat
2 lingurite praf de copt
Pentru ganache:
200g cicolata neagra
200ml smantana pentru frisca
Amestecati toate ingredientele pentru briose avand grija sa incepeti cu ouale si zaharul si sa terminati cu fulgii de cocos, faina si praful de copt.
Incingeti cuptorul la 180 de grade si pregatiti tava de briose tapetata cu hartie speciala. Umpleti formele cam 3 sferturi, o sa vedeti ca briosele cresc destul de mult, si coaceti 25 – 30 de minute. Le scoateti din forma si le lasati sa se raceasca pe un gratar special.
Ganache-ul se prepara in stilul bine cunoscut: puneti frisca la fiert, cand apar semnele ca incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucati. Amestecati pana la topirea ciocolatii. Lasati sa se raceasca, eventual bagati un pic la frigider sa se intareasca un pic.
Ornati briosele cu ganache fie folosind un cutit fie cat ganache-ul e mai moale folosind un sprit.
Data viitoare pun si ciocolata rasa in briose 🙂