Briose cu cocos si afine


Am luat niste afine in scopul ornarii unui tort dar fiind mai micute si mai amarate, pana la urma nu le-am mai folosit. Trebuia insa sa fac ceva cu ele asa ca am gasit aceasta reteta. Din cauza cocosului textura brioselor este aparte, sunt mai degraba niste prajiturele cu forma de briosa.

Ingrediente:
3 oua
150g faina
150g fulgi de cocos
150g zahar
150g unt
3 lingurite de praf de copt
200g afine
coaja si zeama de la o lamaie

Bateti untul cu zahar pana la omogenizare. Adaugati ouale unul cate unul si apoi coaja si zeama de lamaie. La final adaugati faina, fulgii de cocos si praful de copt si amestecati bine. Puneti in compozitie afinele si amestecati cu ajutorul unei palete usor, cu grija sa nu le zdrobiti daca sunt prea coapte. Umpleti pe trei sferturi cu compozitie formele de briose tapetate cu hartie.

Coaceti in cuptorul incins la 180 grade/mediu 35-45 de minute. Incercati cu o scobitoare daca sunt gata. Scoateti-le din cuptor si lasati-le 5 minute sa se odihneasca in tava. Puneti-le sa se raceasca pe un gratar de prajituri.