Bomboane cioco-porto
Bomboane de ciocolata cu putin alcool si cu gust de portocale? Groaznic! Groaznic de bune!
Pentru 24 bucati:
• 400g ciocolata amaruie (70% cacao)
• 200ml frisca lichida (32-35 grasime)
• 200g coaja de portocala confiata
• Coaja rasa de la o portocala
• 1 lingura lichior Grand Marnier
Se prepara un ganache din 200g ciocolata si 200ml frisca lichida. Se pune frisca intr-o craticioara si se incinge pe aragaz, pana aproape de fierbere. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la omogenizare. Cand s-a racorit ganache-ul se adauga in el: coaja de portocala rasa, coaja de portocala confiata, taiata cat mai marunt si lichiorul. Se lasa aceasta crema la rece, in frigider, cel putin 4 ore.
Se scot bucati cu lingurita si se fac mici sfere in palma. Se pun din nou la frigider.
Acum se topeste si restul de ciocolata.
Cu lingurita, se umblu formele pentru bomboane (din plastic sau din silicon) pana la o treime. Se adauga, in forme, bilutele de ganache. Se acopera cu restul de ciocolata topita. Se scutura formele, pentru a se elimina golurile de aer.
Se lasa totul la racit, pana se intareste ciocolata. Se scot din forme si se decoreaza.
Se aseaza in cosulete individuale din hartie. Se impacheteaza frumos si se duc cadou prietenilor.
Sunt prea periculoase de tinut in casa!!!