Ardei umpluti cu varza murata
In ultima vreme sunt in cautare de retete “vegetale”. E si post, victima Vivi vrea mancare fara carne, ce sa mai suntem pe cale sa devenim ierbivori. Criminala Milena va fi mai mult ca sigur ingrozita de asa o idee.
E o mancarica buna orice ar zice rauvoitorii iar combinatia de mere cu varza acra e delicioasa si ia din duritatea gustului verzii.
Ingrediente:
1 ceapa sau o legatura de ceapa verde
3 mere acrisoare
100 g stafide
1 kg varza murata
75 de g seminte de pin (se gasesc la magazinele arabesti)
1 lingura seminte de susan
8 ardei grasi medii
3 esalote
300 ml supa de legume
ceapa verde si iaurt pentru servit
Se spala ardeii grasi, se taie in jumatati si se curata de seminte. Se toaca ceapa. Se curata merele si se taie cuburi pulpa. Se caleste in tigaia cu ulei ceapa cu mere si stafide, si mai apoi varza, pret de circa 15 minute. Intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, se rumenesc semintele de susan si de pin dupa care se inglobeaza in compozitia de varza.
Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se umplu jumatatile de ardei cu compozitia de varza. Esalotele se taie felii subtiri. Se alege o tava suficient de mare in care se toarna supa, se presara feliile de esalote si se pun ardeii umpluti. Se coace la cuptor cam jumatate de ora, sfatul meu este sa folositi folie de aluminiu pana ardeii se inmoaie si sa o indepartati ultimele 10 minute ca sa se rumeneasca varza.
Ardeii se servesc cu iaurt sau smantana, numai daca nu tineti post, si presarati cu rondele de ceapa verde.
Yam yam!