Ardei umpluti cu quinoa
Ce nebunie mai e si asta quinoa mi-am zis eu cand am descoperit prima reteta care o folosea. E o pseudocereala din America de sud, foarte bogata in proteine si fibre si ceva mai saraca in carbohidrati, Ce mai, e de regim si aparent e si la moda :-). Ca si gust e greu de descris dar as zice ca e ceva intre cuscus si orez, mie mi-a placut foarte mult. Eu am gasit la Megaimage dar cred ca se gaseste si la Plafar. Sper ca v-am facut suficient de curiosi ca sa incercati reteta.
Ingrediente
5 ardei grasi rosii mari
1 dovlecel
150g quinoa
100g branza telemea
jumatate de legatura de patrunjel, tocat
ulei de masline, sare, piper
Se incinge cuptorul la 200 grade, mediu spre tare. Se spala ardeii si se taie in jumatate, trecand prin codita, si se inlatura semintele. Se aseaza ardeii cu partea taiata in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu o lingura de ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Se baga in cuptor pentru 10-15 minute.
Se curata si se taie dovlecelul, intai in 4 pe lungime, si apoi in felii subtiri. Se caleste dovlecelul in ulei de masline pana cand se inmoaie. Se pregateste quinoa urmarind indicatiile de pe pachet si se amesteca cu branza rasa, patrunjelul tocat si dovleceii caliti. Se adauga piper dupa gust.
Se imparte amestecul de quinoa intre jumatatile de ardei, care se dau apoi din nou la cuptor 15-20 de minute pana se patrund ardeii. Se servesc fie ca antreu, fie ca garnitura, fie ca fel principal alaturi de o salata verde.
Yam yam!