Vitello tonnato

Bella Italia recomanda: paradoxul bucatariei romane: vitel + ton, sau pe romaneste, struto-camila. Si totusi, se potriveste mariajul celor doua animalute.  Este una dintre „retetele criminale” recomandate pentru dejun, cina sau petrecere.

 

Pentru 4 portii:

  • 500g file de vitel
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • 2 frunze de dafin
  • 400ml vin alb
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 100g maioneza
  • 6 fileuri de ansoa
  • 2 linguri de capere
  • 200g ton la conserva

Preparare:

Fileul de vitel, de forma lunguiata, se fierbe cam o ora, la foc mic in vin amestecat cu apa. Lichidul trebuie sa acopere carnea. La fiert se adauga; sarea, usturoiul, ceapa, morcovul, telina, rozmarinul si foile de dafin.

Dupa ce a fiert, se scoate carnea si se lasa sa se raceasca.

Separat se paseaza tonul cu o lingura de capere si cu fileurile de ansoa. Se adauga maioneza. Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire, daca este cazul se subtiaza cu vinul in care a fiert carnea. Se adauga sare, piper si eventual zeama de lamaie, „dupa gust”.

Carnea fiarta si racita se taie felii cat mai subtiri, perpendicular pe fibre. Se toarna deasupra sosul de ton si se orneaza cu restul de capere.

Se serveste cu paine ciabatta.

Ciao!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.