Tort Sacher


Un tort austriac celebru pe care iubitorii de ciocolata il vor adora intrucat are aproape jumatate de kilogram de ciocolata pura. Si fiindca e vorba de ciocolata neagra eu cred ca acest tort de fapt nici nu ingrasa. E un tort simplu de facut intrucat trebuie doar sa coaceti un blat, crema fiind gem de caise.

Ingrediente:

380 g ciocolata neagra
8 oua (4 albusuri nu se folosesc deci puteti face si niste bezele)
150 g unt
160 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
40 ml lichior de caise (eu nu am avut dar am folosit Grand Marnier)
75 g faina
180 g migdale macinate
2 lingurite praf de copt
300 g gem de caise
200 ml frisca
bomboane sau figurine de ciocolata pentru ornat

Se pregateste o forma de tort al carui fund se tapeteaza cu hartie de copt. Se bat 4 albusuri spuma. Se incinge cuptorul la 175 de grade (mediu).

Se topesc 180 g ciocolata. Se bate untul moale cu zahar pudra si zahar vanilat pana acestea se dizolva. Se amesteca pe rand galbenusurile, lichiorul si ciocolata. Se adauga faina, pudra de migdale si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se inglobeaza albusul batut amestecand usor de jos in sus.

Se pune aluatul in tava si se coace 40-50 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca. Se scoate din forma si se taie pe doua nivele.

Se incalzeste gemul si se unge blatul inferior cu jumatate din cantitate, se aseaza blatul superior si se unge cu restul de gem.

Se topeste restul de ciocolata, se lasa sa se raceasca un pic si se amesteca cu 50 ml de frisca. Daca nu lasati ciocolata sa se raceasca un pic riscati sa patiti ca mine si sa se branzeasca amestecul. Daca se intampla fenomenul de branzire, mi-a spus criminala Milena ca a invatat la Ritz ca se poate drege situatia amestescand un lichid cald in compozitie. Intrucat eu am aflat aceasta abia a doua zi am rezolvat drama topind inca niste ciocolata si turnand-o pe deasupra (noroc cu inteligenta victima Vivi care intotdeauna ma salveaza). Se imbraca tortul in ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie. Eu am folosit ciocolata alba rasa, niste bomboane si fructe de physalis. Se bate restul de frisca si se serveste alaturi de tort.

Chocolicious!

3 Comments


  1. Ah, ce bine ca ai publicat asta … acu 2 zile imi venise idea sa ma ducmentez despre retete de tort Sacher, intentionam sa incerc unul in viitorul apropiat.
    M-ai scutit de munca de research 😀


  2. Invatatura de la Ritz, Paris: o crema “taiata” se drege cu lichid FIERBINTE, de exemplu lapte.
    Tortul a fost perfect si a fost apreciat de 20 de victime.


  3. Gata, l-am bifat si pe asta 😀 … Vlad, barometrul deserturilor, in calitatea lui de consumator principal de dulciuri al familiei, a apreciat rezultatul.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.