Tort florentin de capsuni


De ce florentin? Pentru ca blatul este asemanator fursecurilor cu migdale florentine. Ce mai tura vura un tort criminal care l-a facut pe Papuselu, o victima rafinata, sa mai spuna o data ca e cel mai bun tort pe care l-am facut.

Blat:
100 g ciocolata amaruie
150 g biscuiti cu ciocolata
12 cirese confiate
100 g migdale tocate
100 g unt

Crema si ornat
1 plic praf de budinca de vanilie
1 lingura amidon
500 ml lapte
70 g zahar
200 ml frisca
10 g gelatina
4 linguri lichior de portocale
200 g branza de vaci
700 g capsuni
50 g ciocolata
3 linguri fulgi de migdale

Pentru blat se topeste ciocolata la microunde sau daca vreti sa folositi o metoda vintage la bain-marie. Se zdrobesc biscuitii si se toaca ciresele confiate. Se amesteca totul cu migdalele tocate si cu untul topit. Se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, se preseaza cu mana ca sa se uniformizeze si se da la frigider cam o ora.

Se curata capsunile, cele mai frumoase 10 bucati le puneti deoparte pentru ornat. Restul se taie cubulete.

Praful de budinca se amesteca cu amidon si cateva linguri de lapte. Restul de lapte se da in fiert cu zaharul si cu frisca. Se inglobeaza compozitia de budinca si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Se inmoaie gelatina in apa si se da la microunde ca sa se dizolve. In compozitia de budinca se inglobeaza gelatina, branza de vaci, lichiorul de portocale si capsunile taiate cubulete.
Crema se repartizeaza pe blat si se da la frigider ca sa se intareasca cam 3-4 ore.

Pentru decor se topeste ciocolata si se plonjeaza in ea capsunile puse deoparte dupa care se dau un pic la frigider ca sa se intareasca ciocolata. Se aseaza pe tort si se presara cu fulgi de migdale. Pe marginea tortului se presara deasemenea fulgi de migdale.

O nebunie!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.