Tort diplomat cu ananas


Acesta este unul din torturile mele preferate. E un tort diplomat usor de facut, unde mai pui ca e si foarte bun. Acum ca-i vara e tare potrivit de facut pentru ca nu necesita preparare termica.

Ingrediente:

Blat:
200 g piscoturi
200 g gem capsuni/zmeura
jumatate lingurita scortisoara (optional)

Crema:
15 g gelatina
1 conserva mare ananas
400 g branza vaci
400 ml frisca
250 g zahar

Glazura:
10 g gelatina
200 ml suc de portocale

Se unge cu unt o forma de tort. Piscoturile se zdrobesc fie prin metode clasice fie folosind cutitul robotului de bucatarie. Gemul se incalzeste putin si se inglobeaza scortisoara si piscoturile sfaramate. Compozitia se repartizeaza pe fundul tavii, se preseaza usor si se da la frigider.

Se inmoaie gelatina, Se paseaza 3 rondele de ananas din conserva si se amesteca impreuna cu branza de vaci si zaharul. Gelatina se incalzeste pana se dizolva dupa care se toarna in fir subtire amestecand in compozitia de branza de vaci dupa care se da la rece. Se bate frisca si se inglobeaza si ea in compozitia de branza de vaci. Crema se repartizeaza pe blat si se lasa la frigider pana cand se intareste (2-3 ore).

Rondelele de ananas ramase se scurg si se repartizeaza pe tort. Se inmoaie gelatina si se prepara folosind sucul de portocale dupa care se toarna peste tort. Se lasa din nou la rece pana se intareste glazura de gelatina. Eu va recomand sa faceti acest tort cu o seara inainte de a-l servi pentru ca trebuie sa stea ceva timp la frigider (pana a observat criminala Milena se intarea in cuptorul stins) pana se intareste.

Bon apetit!

1 Comment


  1. Saracul tort care se intareste in cuptor… mi-e mila.
    Poza e foarte reusita. Banuiesc ca a fost facuta inainte de “coacere”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.