Tort de mango cu vin fiert


Un tort de iarna absolut inedit. Crima a fost comisa de revelion. Victimele au mancat si s-au bucurat.

Ingrediente:
Blat:
150g martipan
6 oua
230g zahar
70g cacao

Crema de mango:
10g gelatina
1-2 fructe de mango
100g zahar pudra
sucul si coaja rasa de la un lime
miezul de la un baton de vanilie
25ml rom
500ml frisca

Glazura de vin:
10g gelatina
1 pastaie de vanilie
250 ml vin fiert
60g zahar
1 baton de scortisoara
100g merisoare uscate

Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu. Se bate martipanul cu galbenusuri. Se bate albusul spuma si adaugati apoi zaharul pudra si continuati cu batutul pana se intareste bezeaua. Se inglobeaza bezeaua si cacao in compozitia de galbenusuri. Compozitia se spriteaza, trasand spirale stranse, pentru a forma trei blaturi pe tavi tapetate cu hartie de copt. Se coc blaturile pe rand cam 15 minute. Se scot, se lasa sa se raceasca si se indeparteaza hartia de copt.

Pentru crema de mango fructele folosite trebuie sa fie foarte coapte. Daca nu gasiti asa ceva puteti incerca sa folositi fructe din compot.

Se inmoaie gelatina in apa rece. Se curata fructele de mango iar pulpa se paseaza dupa care se amesteca cu zaharul pudra, sucul si coaja de lime, romul si miezul de vanilie. Se topeste gelatina la microunde sau la bain marie si se amesteca in piureul de mango. La final se inglobeaza frisca batuta.

In forma de tort se aseaza un blat dupa care se pune o treime din cantitatea de crema de mango. Se repeta operatia de 2 ori.

Se da tortul la frigider pana cand se intareste gelatina. Asta inseamna in jur de 3 ore.

Pentru glazura de vin se inmoaie gelatina in apa rece dupa care se topeste. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung si se scoate miezul. Se da in fiert vinul cu zahar, mirodenii, miez si pastaie de vanilie si merisoare uscate. Se toarna gelatina in zeama fierbinte. Se indeparteaza mirodeniile si se paseaza fiertura. Se lasa sa se racoreasca un pic dupa care se toarna pe tort.

Eu am decorat tortul cu ciocolata alba si felii de mango.

Un tort de vis!

2 Comments


  1. Am si eu o intrebare!Reteta aceasta ai luat-o din revista Secretele bucatariei, dintr-un numar de anul trecut sau ceva de genul acesta???Eu am avut revista si anul acesta m-am hotarat sa fac tortul pentru ca mi s-a parut extraordinar,dar din pacate am uitat revista in cos la supermarket si am ramas fara reteta,doar cu ingredientele!Si imi doresc foarte mult pagina aceea din revista cu tot cu fotografii…daca o ai te rog frumos imi poti da si mie reteta asa cum e in revista???Te rog frumos


  2. Reteta este cea din Secretele Bucatariei. Modificarile sunt probabil mici si cu siguranta benefice. Succes cu tortul!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.