TORT CU DOUA MOUSSE-URI DE CIOCO SI ZMEURA

Iata un tort festiv si pacatos de delicios.
Desigur exprimarea este exagerata.

Pentru blat avem nevoie de:
100 g ciocolata amaruie, 70% cacao
30 g unt gras de 80% grasime
4 albusuri
2 galbenusuri
100g zahar
6 linguri de faina pentru prajituri 000
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
Topim ciocolata cu untul in cuptorul cu microunde ( 30 secunde la 750 grade ) si lasam deoparte la racit. Cele 4 albusuri le batem spuma tare, ca pentru bezea, apoi adaugam zaharul si batem in continuare. Adaugam si galbenusurile. Dupa ce-am omogenizat, turnam amestecul de ciocolata si mixam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si incorporam in compozitia de mai sus.
Iese un aluat mai gros decat cel de chec. Turnam in tava speciala pentru tort, tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:
100g ciocolata
300 ml frisca lichida
1 plic de praf de gelatina

Un plic de praf de gelatina se inmoaie in 3 linguri de apa si se incalzesc 10 secunde la microunde.
Ciocolata o punem la topit cu 150ml de frisca. Incalzim doar pana la punctul de fierbere. Dupa ce s-a racorit adaugam gelatina, omogenizam si dam la frigider sa se intareasca.
Intre timp batem frisca ramasa si o amestecam cu ciocolata racita, usor cu miscari de sus in jos (sau de jos in sus).

Pentru mouse-ul de zmeura avem nevoie de:
300g zmeura (chiar zmeura congelata si dezghetata)
200ml frisca lichida
un plic de praf de gelatina

Un plic de praf de gelatina se inmoaie in 3 linguri de apa si se incalzesc 10 secunde la microunde.
Zmeura va fi trecuta printro sita, iar in piureul rezultat se va adauga gelatina dizolvata. Dam la frigider pana batem frisca, pe care o incorporam in piureul de zmeura cu aceleasi miscari de sus in jos.

Blatul copt si racit se scoate din forma si se taie in doua pe orizontala.
Fiecare parte se pune pe cate o farfurie intinsa. Se insiropeaza fiecare blat cu zmeurata sau sirop de zmeura diluat cu putina apa.
Intre blaturi se pune mousul de ciocolata si deasupra cel de zmeura (sau vice-versa).

Se orneaza cu ciocolata topita sau cu zmeura proaspata.

Se accepta si altfel de ornamente care vor face OTRAVA mai putin ispititoare.