Tort Bianca, cu portocale

Pentru Bianca, pestisorul de aur a sosit cu un tort si cu urarea de „La multi ani”!

Pentru 12 felii:

BLAT:

  • 6 oua
  • 170g zahar pudra
  • 150g unt
  • 200g ciocolata amaruie
  • 50g faina
  • 150g migdale, pudra
  • ½ plic de praf de copt
  • Coaja rasa de la o prtocala
  • 50ml suc de portocale

CREMA:

250ml suc de portocale

2 linguri de amidon

250 ml frisca lichida

2 linguri de zahar pudra

SIROP:

200g zahar

200ml apa

Esenta de portocale

 

Preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade.

Se pregateste forma de tort cu hartie de copt si putin unt.

Se bat, spuma albusurile cu 120g zahar pudra si se pun de o parte, la rece.

Se bat galbenusurile cu 50g zahar pudra, pana se albesc. Se adauga untul moale si ciocolata topita.

In crema de ciocolata se pun: faina, pudra de migdale, sucul de portocale, praful de copt si, la sfarsit, amestecand usor, albusul batut.

Se coace blatul 45-50 minute.

 

Amidonul se dizolva in putin suc de portocale. Restul de suc si zaharul se pun la fiert. Cand dau in clocot, se adauga amidonul dizolvat si se continua amestecand, pana se formeaza crema. Dupa ce se raceste se adauga frisca batuta.

 

Blatul, racit, se taie in doua si se insiropeaza. Se pune crema la mijloc.

Tortul se unge cu 50g de unt si apoi se imbraca in fondant, in cazul nostru bleu, ca apa Dunarii, la Galati.

Sarbatorita stie de ce…

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.