TORT-ASPIC DE SFECLA


Privind fotografia din stanga, ati putea crede ca va prezint un mic tortulet de duminica. Dar nu, este un minunat aperitiv din legume, cu aspect „doborator”.
Pentru 16 portii:
Ingrediente:
• 800g sfecla rosie fiarta
• 100g boabe de porumb din conserva
• 1 lingura de capere
• 300 ml apa
• 2 lingurite de zahar
• 1 lingurita de sare
• 50 ml otet
• 2 pachetele gelatina pudra
• 50 g iaurt gras
• 1 lingura de hrean ras

Mod de preparare
Sfecla se curata si se taie in cubulete. Se scurg si se usuca pe servetel boabele de porumb si de capere.
Intro cana se pun: apa, otetul, zaharul si sarea. Se incearca si se potriveste gustul. Se amesteca in apa cele doua pliculete de gelatina pudra. Se poate folosi doar unul, dar pentru siguranta… Se lasa gelatina la inmuiat 15 minute.
Pe fundul unei forme din silicon sau metal se aseaza concentric porumbul, caperele si sfecla. Se continua cu sfecla si se niveleaza, apasand putin suprafata.
Se incalzeste apa cu gelatina la microunde cca 30 secunde, la puterea cea mai mare. Se toarna aceasta compozitie peste legume. Totul se pune la rece, pe o suprafata orizontala.
Inainte de a servi „minunatia”, aceasta se rastoarna pe un platou si se orneaza, dupa inspiratia criminalei, cu hrean si iaurt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.