Tort Alexandra, cu hortensii si fluturasi

Domnisoara Alexandra implineste astazi 30 de ani. Ii transmitem urari „criminale” de viata lunga si fericita. Suna cam ciudat!!!

 

Pentru 16 felii:

  • Blatul: 12oua,  12 linguri de faina, 12 linguri de zahar, 200 g unt topit, 1 pachetel praf de copt, esenta de portocale, 6 linguri lichior Grand Marnier
  • Crema: 250g suc de portocale, 2 linguri de amidon, 150 g unt, 150g zahar, esenta de portocale, 200g pastile ciocolata cu lapte
  • Decor: 100g unt moale, 800g fondant lila + floricele si fluturasi din zahar

 

Preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul , pana ce devine o spuma tare.
Adaugam galbenusurile si mixam pana ce se mareste volumul. Apoi amestecam cu untul, faina, esenta de portocale si praful de copt. Se incorporeaza incet ca sa nu se lase spuma.
Coacem intr-o tava cu hartie de copt cca 30 minute.
Se scoate blatul, se lasa la racit si apoi se taie in 3 felii orizontale.
Pentru crema, se dizolva doua linguri de amidon in putin suc de portocale. Restul sucului se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand amestecul incepe sa fiarba, se adauga amidonul dizolvat si se continua fierberea pana se formeaza o budinca.

Dupa ce se raceste se adauga untul batut spuma si esenta de portocale.

Se lasa crema 2 ore la frigider.

Se insiropeaza blaturile cu lichiorul de portocale si se aseaza crema, presarata cu pastile de ciocolata intre ele.

Se imbraca tortul intr-un strat subtire din unt moale.

Apoi se aseaza deasupra cuvertura din fondant si se decoreaza cu flori si fluturi. Dar asta este o alta poveste….

 

 

Comenteaza