Tort after eight


Un tort absolut minunat pe care l-am facut de paste. Toate victimele au fost seduse. Cred ca ar fi mancat mai multe portii daca nu ar fi fost atat de satios. Reteta este adaptata dupa un cheesecake al Laurei Adamache.

Ingrediente blat:
300g biscuiti digestivi
200g unt
2 linguri zahar brun

Ingrediente mousse ciocolata:
250 g ciocolata amara
10g gelatina
300 ml frisca

Ingrediente mousse menta:
750g mascarpone
400ml sirop de menta
200ml frisca lichida
15g gelatina
optional esenta menta daca vreti sa accentuati mai mult gustul de menta

Ingrediente glazura ciocolata alba:
200 g ciocolata alba
150 ml frisca
2g gelatina

Pisati biscuitii folosind un robot de bucatarie. Daca nu aveti robot puteti sa-ti sfaramati punandu-i intr-o punga cu ajutorul ciocanului de snitele. Amestecati bine biscuitii sfaramati cu untul topit si zaharul brun si asezati aluatul sfaramicios astfel obtinut in o tava cu diametrul de 24-26cm. Presati bine aluatul de biscuiti si bagati la frigider pana cand puneti crema.

Trecem acum la prepararea mousse-ului de ciocolata. Puneti gelatina la inmuiat in apa rece 10 minute pana se umfla, dupa care o topiti fie la microunde fie la bain marie. Rupeti sau tocati ciocolata si o topiti fie la bain marie impreuna cu 50 de ml frisca, fie la microunde. Lasam sa se racoreasca atat gelatina cat si ciocolata topita. Bateti frisca si amestecati in ea ciocolata topita si mai apoi gelatina.

Scoateti blatul din frigider si intindeti peste el, intr-un strat uniform, mousse-ul de ciocolata. Bagam la loc in frigider tortul pentru minim 30 minute.

Mousse-ul de menta se prepara asemanator. Puneti gelatina la inmuiat 10 minute si apoi o topiti fie la microunde fie la bain marie. Trebuie sa aveti mare grija sa nu dea in fiert.
Amestecati intr-un bol mascarponele cu siropul de menta. O data ce gelatina s-a racorit o inglobati in crema. Separat bateti frisca si o inglobati amestecand usor in mixul de mascarpone.

Turnati crema de menta peste cea de ciocolata, uniformizati frumos suprafata si o bagati din nou la frigider pentru 2-3 ore pana se intareste.

Pentru glazura de ciocolata se incepe cu inmuierea gelatinei. Tocati ciocolata alba marunt, amestecati-o cu frisca si topiti amestecul la microunde. O data ce amestecul s-a topit amestecati in el gelatina. Lasati sa se raceasca si atunci cand atinge temperatura camerei turnati peste tortul scos din forma avand grija sa acopere marginile.

Il decorati dupa imaginatie eu am folosit niste bomboane colorate, menta si ciocolata after eight.

O nebunie!

Comenteaza