Tarte des demoiselles Tatin

Ce-o fi prajitura asta cu nume asa sofisticat? Nimic altceva decat varianta franceza a celebrului tort de mere romanesc. De fapt cred ca al nostru e o varianta a retetei frantuzesti dar ce mai conteaza cand rezulta o prajitura atat de buna. In mod bizar gustul este destul de diferit.

Ingrediente:
4-5 mere mari
zeama de la o lamaie
100g zahar
100g unt
5 linguri coniac

1 foaie de aluat de foietaj

Se curata merele si se taie sferturi. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga zaharul amestecand in continuu pana se caramelizeaza. Se ia sosul de pe foc si se adauga coniacul. Se aseaza intr-o tava merele si se toarna sosul de caramel peste. Se aseaza deasupra merelor foaia de aluat care se inteapa cu o furculita din loc in loc.

Se coace in cuptorul incins la 250 cam jumatate de ora. Se lasa un pic sa se racoreasca si apoi se intoarce cu merele in sus si se serveste.

Simplu si eficient!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.