TARTE-APERITIV, CU BRANZA


Nu stiu de ce, spre deosebire de concurenta mea, „criminala Ancuta”, eu prefer branza de vaci in preparate sarate. Cum ati vazut, ea ne „ucide” cu prajituri cheesecake cu fructe. Nu ca n-ar fi bune…
Pentru 20 minitarte:
• Un pachet de aluat de tarte
• 200g branza de vaci grasa
• 200g branza telemea, de oaie, sarata
• 2 oua
• Chimen

Se taie cu paharul aluatul rece si se aseaza in formele de tarte. Daca nu aveti, cumparati-va neaparat forma de tarte din silicon. Este grozava.
Se bat ouale intr-un castronel. Se pastreaza putin ou batut pentru ungerea tartelor. Se mixeaza branzeturile si se adauga ouale batute. Se poate pune chimen si la interior si deasupra.
Se ung tartele cu ou batut, cu o pensula din silicon.
Se coc tartele la foc mijlociu, in cuptorul incins anterior, cam 30 minute.
Se servesc la micul dejun cu iaurt sau cu lapte batut. Sunt asa de aspectuase incat pot sta cu „mandrie” si pe un „bufet festiv”.

Auto-comentariu: pentru retete „fitzoase si criminale” folositi cu incredere descoperirile stiintei: siliconul. Nu in buze sau in …, ci in bucatarie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.