Tarta cu mere si smantana


O placinta de mere foarte fina. Fanii prajiturilor cu mere o vor adora.

Ingrediente:
Blat
250 g faina
80 g zahar
160 g unt
1 ou

Umplutura
1kg mere
sucul si coaja de la o lamaie
1 lingurita scortisoara
150 g zahar
400 g smantana
3 oua
1 lingura amidon

Se framanta un aluat din unt, zahar, ou si faina. Ingredientele se amesteca in ordinea mentionata. Se formeaza o bila de aluat care se lasa la frigider jumatate de ora dupa care se intinde o foaie rotunda care se pune intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc ca sa nu se umfle. Se tine la frigider pana sunteti gata cu restul.

Se incinge cuptorul la 180 de grade – mediu. Se curata merele si se taie felii. Se stropesc cu zeama de lamaie pe masura ce se curata ca sa nu se inegreasca. Se amesteca cu scortisoara si cu 2 linguri de zahar si cu coaja de lamaie dupa ce ati scurs in prealabil excesul de lichid.

Se aseaza bucatile de mar pe blat. Se amesteca smantana cu oua, 100 g zahar si amidon si se toarna peste mere. Se coace prajitura la cuptor 30-40 de minute pana incepe sa se rumeneasca. Se lasa sa se raceasca in tava. Puteti sa o serviti pudrata cu zahar.

Bon apetit!

2 Comments


  1. Am vrut sa zic frumusel!!!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.