TARTA CU MERE NR. 2 (cu migdale si bezea)

Au venit musafiri neanuntati? Tot merele ne salveaza! Daca avem in frigider si un aluat pentru tarte (5 lei, la Cora), “ne-am scos” !

8 portii: 1 aluat de tarta (100g unt+100g faina+1 ou+50g zahar); 20g unt; 1kg mere; 50g zahar; 100g migdale; scortisoara macinata; 3 albusuri; 6 linguri de zahar tos, zeama de la o lamaie

Se intinde aluatul, scos din frigider, pe forma de tarta unsa cu unt. Se coace la foc mic, cu greutate deasupra (boabe de fasole puse pe o foaie de copt), cam 10 minute.

Separat, merele curatate de coaja si samburi se taie in cubulete mici si se stropesc cu zeama de la ½ lamaie. Se calesc merele cu zahar, pana nu mai lasa zeama. Se parfumeaza cu scortisoara. Se adauga migdalele tocate.

Se bat cele 3 albusuri spuma, se adauga zaharul pana obtinem bezeaua.
Se aseaza merele in tarta se orneaza cu bezea. Pentru aspect se fac „moate” cu furculita.
Se coace, din nou tarta, pana se rumeneste bezeaua, cam 20 minute.

Aceasta varianta de tarta se serveste numai rece, eventual cu inghetata.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.