Tarta cu legume si branza de capra


Reteta de fata poate sa se incadreze foarte usor la categoria quiche pentru ca e vorba de o tarta sarata. Mai mult avand branza de capra si praz e clar o reteta mai frantuzeasca. In Romania prazul e vazut ca ceva oltenesc si atat fiind mai degraba folosit in bancuri decat in mancare. In realitate prazul e un fel de ceapa mai fina pe care frantuzoaica din mine l-a inclus in multe retete cu legume. Lasand apologia prazului deoparte, e o reteta foarte usor de facut pentru ca am folosit aluat de foietaj cumparat iar restul de ingrediente se spala, se taie si se trantesc direct peste aluat. Nimic mai simplu!

Ingrediente:
400 g aluat de foi
5 ardei grasi de diferite culori
1 praz
200 g branza de capra rulou
2 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
1 lingurita ierburi de Provence

Se lasa se se dezghete foaia de aluat dupa care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava poate fi rotunda sau rectangulara important e sa lasati o margine de cca 1 cm libera de umplutura. Pentru ca am folosit o tava rotunda eu am ridicat o margine de 2 cm si n-am mai lasat liber nimic.

Se spala ardeii grasi si se curata de cotoare. Se taia sferturi si apoi in fasii. Se spala, se curata prazul si se taie rondele. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca toate legumele cu ulei de masline, ierburile de Provence, sare si piper dupa gust. Amestecul de legume se aseaza peste aluat.

Branza de capra se taie rondele care se repartizeaza deasupra stratului de legume. Se coace le 200 grade (tare) in jur de jumatate de ora. E gata atunci cand aluatul si legumele sunt rumenite.

Comme en Provence!

1 Comment


  1. En Provence de Braga!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.