TARTA CU LAMAIE si migdale


Victima Bogdan a declarat aceasta prajitura „excelenta si foarte fina”. Mai are cineva ceva de comentat?
Ingrediente pentru 16 portii
• Un pachet de aluat pentru tarte
• 100g unt
• 100g zahar pudra
• 100g praf de migdale
• 2 oua
• 50g faina
• Coaja si zeama de la o lamaie
• Esenta de lamaie
• 6 linguri marmelada de lamai
• Fulgi de migdale pentru ornat

Se freaca, cu mixerul, untul cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga, alternativ migdalele si ouale. Se pun faina, zeama si esenta de vanilie.
Se aseaza aluatul in tava unsa cu putin unt. Deasupra se intinde marmelada de lamaie si apoi crema de migdale. Se orneaza cu fulgii de migdale. Se coace la foc potrivit 30-40 minute.
Se serveste pudrata cu zahar langa o cescuta de cafea.
Se pot face si portii individuale in forme mici de tarta.
Deci, tot ce este cu pudra de migdale este „ucigator”!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.