Tarta cu ciuperci, praz si nuci


Intr-o dimineata de toamna tarzie, am cules ciupercile din padure si le-am pregatit pe la pranz. Prazul mi l-a adus un amic chiar din patria mondiala a prazului.

400g ciuperci (champignon sau hribi, data viitoare incerc cu ghebe)
1 bucata praz
150g unt
2 catei usturoi
1 legatura ceapa verde
50g nuci
1 bucata foaie de placinta
sare, piper

Pentru ca mi-a fost lene sa prepar foaia de placinta, m-am oprit la magazinul din padure si am schimbat niste ciuperci pe o foaie de placinta. Scapat de aceasta grija, mi-am concentrat eforturile pe ciuperci.
Pe care le-am spalat si le-am taiat: cozile cuburi, palariile felii. Am tocat usturoiul si ceapa si le-am pus intr-o tigaie cu 1 lingura de unt, pana ce s-au colorat usor. Am pus deasupra ciupercile si prazul taiat rondele si le-am calit si pe astea. Intre timp, am tocat nucile si le-am adaugat peste amestecul care incepuse sa miroasa foarte interesant.
Am intins foaia de placinta pe o tava de prajituri, facandu-i o margine artistica imprejur. Am pus deasupra amestecul de ciuperci, praz, ceapa, usturoi si nuci si am impins tava in cuptor pentru 30 minute.

Pana si veveritei i-a placut!

Comments are closed.