Tarta cu branza Gruyère si rosii


Un masterpiece. E o tarta sarata in care combinatia de gusturi este absolut innebunitoare. Ca sa va incurajez o sa va spun ca e chiar simplu de facut iar rezultatul e magnific.

Ingrediente:
Aluat:
200 g faina
100 g unt
50 g parmezan ras fin (eu am folosit din greseala 100 g de Gruyère si n-am regretat)
1 ou

Umplutura:
1 ardei rosu
o legatura de ceapa verde sau o ceapa medie
ulei de masline
2 linguri mustar de Dijon
100 g branza Gruyère
4-5 rosii
1 mana masline negre fara samburi
1 mana frunze de busuioc

Se amesteca untul cu ou si cu parmezan dupa care se se adauga faina. Se amesteca intai cu paletele normale ale mixerului dupa care se pun cele pentru framantat si la final se framanta chiar cu manuta. Se formeaza o bila care se infasoara in folie si se lasa la frigider 20 de minute.

Se prajesc ardeiul si ceapa in ulei de masline pana se inmoaie bine la foc foarte mic dupa care se condimenteaza dupa gust. Se taie felii subtiri rosiile si se rade branza. Se taie maslinele in jumatate.

Se incinge cuptorul la 190 de grade. Se intinde aluatul pana la o grosime de 3-4 mm dupa care se pune in o forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Se acopera cu o foaie de hartie de copt care se ingreuneaza cu boabe de fasole. Se coace acoperita 10 minute dupa care se indeparteaza hartia de copt de deasupra si se mai coace 5 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa un pic sa se raceasca dupa care se unge cu mustar si se presara branza gruyère rasa. Se aseaza deasupra amestecul de ardei si ceapa peste care se pune un strat de rosii si deasupra se presara maslinele. Se condimenteaza si se da din nou la cuptor cam 20-30 de minute pana cand rosile devin moi si se vede ca marginile aluatului au devenit aurii.

Se serveste calda presarata cu busuioc pe tarta si in par 😉

Bon apetit

1 Comment


  1. Curat “masterpiece”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.