Supa marocana de linte cu pui


O supa care spune o poveste ca cele din o mie de nopti. Foarte condimentata fara sa fie iute, te vrajeste cu miresmele ei. Credeti cumva ca e greu de facut?

Ingrediente:
4-5 pulpe dezosate de pui
1 fir de praz
1 telina mica
3-4 morcovi mari
2 bucati pastarnac
1 legatura de coriandru
1 lingurita chimen
2 lingurite chimen macinat
2 lingurite boabe de coriandru pisate
2 lingurite scortisoara
2 lingurite curcuma/turmeric
1 ardei gras rosu
2 conserve de 400g de rosii tocate
2 cuburi supa de pui sau de legume
100g linte verde
zeama si coaja rasa de la o lamaie
1 lingura zahar
optional 1 ardei iute
ulei de masline pentru prajit

Zdrobiti ardeii sau pasati-i folosind un blender astfel incat sa rezulte o pasta.

Curatati morcovii si pastarnacul si taiati-i rondele sau cubulete daca sunt prea mari. Curatati telina si taiati-o cubulete. Daca telina are frunze, le puteti toca si pe ele. Tocati tulpinile de coriandru si prajiti-le impreuna cu legumele in ulei de masline intr-o cratita incapatoare cat sa isi dezvolte un pic aromele. Adaugati toate condimentele si mai caliti cateva minute.

Rumeniti puiul in ulei de masline. Scoateti carnea pe o farfurie. Turnati o cana de apa in tigaia in care ati prajit puiul, dati-o in fiert curatand urmele de carne de pe margini si de pe fundul tigaii. Turnati “supa” peste legume. Adaugati lintea, puiul, rosiile, cuburile de supa si pasta de ardei. Daca nu este suficient lichid mai completati cu inca o cana de apa. Acoperiti cratita si fierbeti jumatate de ora.

Scoateti carnea din supa si rupeti-o in fasii folosind doua furculite dupa care adaugati-o la loc in cratita impreuna cu coaja si zeama de lamaie, zahar, sare si piper dupa gust.

Serviti cu iaurt si cu frunze de coriandru. O nebunie!

Comenteaza