SUPA DE ROSII, de iarna


Destul de rar, iarna, pregatesc aceasta supa.
Este foarte simpla si ieftina, dar este gustoasa si are darul sa-ti aminteasca de vara ce a trecut.

Ingrediente, pentru 8 portii:
• 4 morcovi
• 2 radacini de pastarnac
• 2 radacini de patrunjel
• 1 telina mica
• 1 ceapa mare
• 100g de unt
• 500 g rosii pasate, sau 300 g bulion – 25%
• 2 litri apa
• Sare, piper
• 1 lingurita de zahar
• 100 g smantana
• Frunze de busuioc pentru ornat

Mod de preparare:
Se curata legumele si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intro oala se topeste untul si se calesc legumele pana se inmoaie.
Se adauga rosiile, sarea, piperul, zaharul si apa.
Se fierb impreuna cam 30 minute.
Totul se paseaza cu blenderul.
Se strecoara supa printro sita intrun castron.
Se serveste fierbinte, cu o ligurita de smantana si frunze de busuioc.
Pentru a deveni “criminala”, acestei supe i se aplica, in farfurie, un design din smantana.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.