Supa cu perisoare

Victima mea numarul 1 iubeste ciorbele. Mie imi plac supele. Iata o solutie de compromis, ca in orice casnicie!

Ingrediente, pentru 6-8 portii:
• 3 morcovi
• 1 pastarnac
• 1 radacina patrunjel
• 1 telina mica
• 1 ceapa tocata marunt
• 1fir de praz, partea alba si putin din cea verde, taiat inele
• ½ varza mica, tocata marunt
• 600 g carne tocata, de vita
• 1 ou
• 100ml ulei
• 200g paste scurte
• Sare, piper
• Zeama de la jumatate de lamaie

In 3 litri de apa se pun: morcovul, pastarnacul, telina (toate taiate in feliute subtiri) si ceapa, si se fierb pana se inmoaie. Apoi se adauga prazul si varza.

Separat, se fac perisoare mici din carnea tocata, amestecata cu oul batut, sare si piper. Aceste chiftelute (de fapt) se prajesc putin in ulei. Se scot pe servetele de hartie si se lasa sa se scurga. Apoi se adauga in supa si se continua fierberea inca 10 minute.

Tot separat, se fierb si pastele, conform timpului de fierbere scris pe pachet. Se scurg si se adauga si ele in supa.

Se opreste fierberea, se pune zeama de lamaie (obtional) si se presara deasupra patrunjel tocat.

Suna ciudat: „supa cu perisoare”, dar, servita fierbinte intr-o zi de iarna friguroasa, este buna-buna.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.